Vegan vianočná večera – “ryba” a šalát

Rate this post

Čas prípravy . 45 minút  Náročnosť : ľahká Počet porcií : 3-4

Hlavný štedrovečerný chod takmer v každej domácnosti bezpodmienečne tvorí ryba a šalát. Byť vegánom neznamená rušiť zaužívané tradície. Chutnú vegánsku rybu si jednoducho pripravíme pomocou nori riasy, ktorá dodá tofu známu rybaciu chuť. Ľahká vegánska majonéza len z dvoch základných ingrediencií je tak výborná, že si ju zamiluje celá rodina.

POTREBUJEME

Vegánska ryba

  • 1 ks biele tofu ( pre dve osoby )
  • 1 PL vločiek z nori riasy
  • 2 PL cícerovej múky / polohrubej múky
  • 2 PL špaldovej / hladkej múky
  • 2 PL strúhanky
  • rastlinné mlieko podľa potreby
  • soľ a čierne mleté korenie

Zemiakový šalát

  • 1 kg uvarených zemiakov v šupke
  • 1 ks zaváraná zelenina ( hrášok a mrkva )
  • 2 ks kyslej zaváranej uhorky
  • 1 ks stredne veľká cibuľa
  • 1 ks šťava z citrónu
  • 2 PL jemnej horčice
  • 1 PL kryštálový cukor
  • 100 ml rastlinného mlieko
  • 200 ml olivového / rastlinného oleja
  1. Ako prvý pripravíme zemiakový šalát. Uvarené zemiaky pretlačíme na menšie kocky cez sitko na zemiaky. Pridáme zaváranú zeleninu, nadrobno nakrájanú cibuľu a kyslú uhorku.
  2. Domácu majonézu vyrobíme tak, že rozmixujeme 100 ml rastlinného mlieka ( napríklad sójové ) s 200 ml rastlinného oleja. Majonézu trošku osolíme a pridáme 1 ČL jemnej horčice.
  3. K zemiakovému šalátu primiešame vymixovanú majonézu a dochutíme šťavou z celého citrónu, ocukríme, okoreníme a osolíme.
  4. Podľa potreby môžeme pridať horčicu, nálev z uhoriek alebo cukor. Vyrobený šalát odložíme do chladničky.
  5. Biele tofu rozkrojíme na polovicu a nakrájame na menšie časti.
  6. Pripravíme si 3 misky na obaľovanie tofu v 3 obale. Najskôr obalíme v hladkej múke, potom vo „vajíčku“ a nakoniec v strúhanke.
  7. Do vegánskeho vajíčka vymiešame 2 PL cícerovej múky s 1 PL vločiek z nori riasy. Podľa potreby podlejeme rastlinným mlieko. Zmes osolíme a okoreníme.
  8. Tofu rybu opekáme z každej strany 2 minúty na 2 PL rastlinného oleja.
  9. Sadáme k štedrovečernému stolu a stolujeme.

Dobrú chuť

Tags

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.