Vegánsky cícerovo – hubový perkelt

5/5 - (1 vote)

Čas prípravy 30 minút  Náročnosť : ľahká Počet porcií : 4-5

Cícer patrí medzi najzdravšie strukoviny. Aj vďaka vysokému obsahu vlákniny podporuje a uľahčuje trávenie. Hubovo – cícerový perkelt je zdravý, chutný a cenovo dostupný obed pre celú rodinu !

POTREBUJEME 

Cícerový perkelt

  • 1 celá plechovka cíceru 
  • 170 g hríbov ( šampiňóny, lesné hríby )
  • 1 ks stredne veľká cibuľa 
  • 3 ks strúčiky cesnaku 
  • 250 ml rastlinnej smotany 
  • 1 PL zemiakového škrobu 
  • 2 PL rastlinného oleja 
  • 1 l studenej vody ( pre výraznejšiu chuť môžeme použiť 1 l domáceho zeleninového vývaru alebo kocku zeleninového bujónu )
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 a ½ ČL sladkej mletej červenej papriky 
  • štipka soli 
  • štipka korenia 
  • petržlenová vňať na dochutenie 

Halušky

  • 400 g hladkej múky 
  • 400 ml studenej vody 
  • štipka soli 

Na dne stredne veľkého hrnca rozpálime 2 PL rastlinného oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme do zlatista. Pridáme prelistované 3 strúčiky cesnaku a 2 ks bobkového listu. 

Zvolené čerstvé hríby ručne alebo mixérom nasekáme na jemno a pridáme do hrnca k cibuli. Podlejeme 1 dcl vody a dusíme. 

Celú plechovku cíceru scedíme a pridáme k cibuli. Poprášime 1 a ½ ČL sladkej mletej červenej papriky a podlejeme 1 l studenej vody. Zmes osolíme a okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme 15 minút. 

Medzitým si uvaríme halušky. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu.

V miske vymiešame 400 g polohrubej múky s 400 ml studenej vody a štipkou soli. Husté cesto scedíme cez haluškovač do vriacej vody. 

Halušky scedíme cez sitko, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. 

Uvarený perkelt zjemníme 200 ml rastlinnej smotany. Zvyšných 50 ml smotany vymiešame s 1 PL zemiakového škrobu a zahustíme riedku omáčku. Pomaly miešame a čakáme, kým perkelt zovrie. 

Hotový cícerový perkelt podávame s haluškami a posypaný čerstvým petržlenom. 

Dobrú chuť 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *