Vegánska koložvárska kapusta

4.7/5 - (10 votes)

Taká naša klasika. Rýchla, lacná a jednoduchá – po vegánsky. Ak máte doma kapustu a hrnček ryže, dokúpte údené tofu a recept je hotový.

POTREBUJEME

– 1kg kvasenej kapusty

– 2 cibule

– 3 PL oleja ( dala som olivový )

– 1 ČL soli

– 1/2 ČL mletej rasce

– 1 ČL mletej červenej papriky

– trošku čierneho korenia

– 250 ml vody

– 1 menší hrnček guľatozrnnej ryže

– 1 a pól balenia údeného tofu

– 200 ml rastlinnej smotany

POSTUP

V hrnci si na oleji speníme 1 cibuľu a pridáme rascu, korenie a červenú papriku. Pridáme kvasenú kapustu, podlejeme 250 ml vody a necháme dusiť do mäkka ( ak nie je v balení bobkový list a celé korenie tak pridáme do hrnca ) . Dusíme 40 -45 minút.

Na panvici si opečieme druhú cibuľu do zlatista. V rukách rozdrobíme tofu a opečieme ho spolu s cibuľou.

Medzitým si uvaríme ryžu.

Rúru si predhrejeme na 200 C. Vymažeme plech alebo sklenenú misu olejom a spravíme vrstvy. Na spodok uložíme 1/2 dusenej kapusty, pridáme 1/2 ryže do stredu opečené tofu a opäť ryžu a kapustu. Odkryté vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Po 20 minútach zalejeme zvrchu rastlinnou smotanou a trošku ju vareškou rozotrieme a povtláčame do kapusty, pretože je hustá. Dopečieme odkryté 10 – 15 minút. Necháme trošku vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *