Taká naša klasika. Rýchla, lacná a jednoduchá – po vegánsky. Ak máte doma kapustu a hrnček ryže, dokúpte údené tofu a recept je hotový.
POTREBUJEME
– 1kg kvasenej kapusty
– 2 cibule
– 3 PL oleja ( dala som olivový )
– 1 ČL soli
– 1/2 ČL mletej rasce
– 1 ČL mletej červenej papriky
– trošku čierneho korenia
– 250 ml vody
– 1 menší hrnček guľatozrnnej ryže
– 1 a pól balenia údeného tofu
– 200 ml rastlinnej smotany
POSTUP
V hrnci si na oleji speníme 1 cibuľu a pridáme rascu, korenie a červenú papriku. Pridáme kvasenú kapustu, podlejeme 250 ml vody a necháme dusiť do mäkka ( ak nie je v balení bobkový list a celé korenie tak pridáme do hrnca ) . Dusíme 40 -45 minút.
Na panvici si opečieme druhú cibuľu do zlatista. V rukách rozdrobíme tofu a opečieme ho spolu s cibuľou.
Medzitým si uvaríme ryžu.
Rúru si predhrejeme na 200 C. Vymažeme plech alebo sklenenú misu olejom a spravíme vrstvy. Na spodok uložíme 1/2 dusenej kapusty, pridáme 1/2 ryže do stredu opečené tofu a opäť ryžu a kapustu. Odkryté vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Po 20 minútach zalejeme zvrchu rastlinnou smotanou a trošku ju vareškou rozotrieme a povtláčame do kapusty, pretože je hustá. Dopečieme odkryté 10 – 15 minút. Necháme trošku vychladnúť a podávame.
Dobrú chuť