Najlepšie vegánske langoše s cesnakom

Rate this post

Čas prípravy . 1 ½  hodiny Náročnosť : stredná Počet porcií : 6 veľkých ks 

Celom obyčajné rodinné vegánske langoše. Upiecť ich raz, rozhodne stačiť nebude. Vynikajúce a nadýchané ako obláčik. Výborne chutia potreté čerstvým cesnakom alebo s vegánskou kyslou smotanou či tatárskou omáčkou.

POTREBUJEME 

  • 500 g preosiatej hladkej múky 
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 250 ml teplej vody 
  • 3 PL rastlinného oleja 
  • 2 ČL soli do cesta 
  • 6 PL oleja na vyprážanie 
  • cesnak na potretie 

Do veľkej misy preosejeme 500 g hladkej múky. Múku premiešame s 2 ČL soli. V prostriedku múky päsťou vyhĺbime jamku do ktorej rozdrobíme 20 g čerstvého droždia. Droždie posypeme 1 PL kryštálového cukru a zalejeme 250 ml teplej vody. Kvások prikryjeme suchou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť 15 minút. 

Do vykysnutého cesta prilejeme 3 PL rastlinného oleja. Langoše budú tak krásne nadýchané. Cesto poriadne vymiesime a opäť prikryjeme suchou utierkou. Necháme kysnúť na teplom mieste 45 minút. 

Vykysnuté cesto preklopíme na poriadne pomúčenú dosku. 

Vyvaľkáme hrubší valec, ktorý nožíkom pokrájame na približne rovnaké kúsky. Z odrezaných kúskov vytvarujeme bochník, ktorý od prostriedku ku okrajom prstami naťahujeme. Okraj langoša musí byť hrubší ako prostriedok. 

V panvici rozpálime 6 PL rastlinného oleja na vyprážanie. 

Do rozohriateho oleja vkladáme vytvarované langoše a opekáme z každej strany približne 2 minúty. 

Upečené langoše necháme odkvapkať od oleja na čistej papierovej kuchynskej servítke. 

Strúčik cesnaku rozpučíme a zriedime s 1 PL čistej vody alebo s 1 PL olivového oleja. 

Podávať môžeme s vegánskou kyslou smotanou či vegánskou tatárskou omáčkou a potreté cesnakom. 

Dobrú chuť 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *