Najlepší vegánsky cícerovo – cesnakový šalát

Rate this post

Týmto receptom som sa inšpirovala v Egypte. Šalát som prvýkrát skúsila po príchode na večeru a od vtedy som si ho doslova zamilovala. Vždy keď bol v ponuke cícerový šalát ( bez ohľadu nato, či boli raňajky, obed alebo večera ) som si musela nabrať plnú misku šalátu. Mimochodom, do šalátu môžete použiť akékoľvek bylinky. Originálny recept však obsahoval koriander a petržlen. Používajte vždy čerstvé bylinky a nesekajte ich, ale trhajte rukami na drobné kúsky.

Suroviny, ktoré budete potrebovať na cícerový šalát

  • 1 celá plechovka cíceru
  • 200 g cherry rajčín
  • šťava z 1/2 citrónu
  • hrsť bylín ( odporúčam petržlen a koriander )
  • soľ a čierne mleté korenie
  • strúčik cesnaku
  • 3-4 PL olivového oleja

Cícer scedíme z nálevu. Cícerový nálev nevylievame ( postačí ho rozmixovať s vanilkovým cukrom, čím vznikne sladké cícerové bielko alebo inak nazývaná aj aquafaba ) . Polovicu citróna odšťavíme a pridáme k cíceru.

Strúčik cesnaku pretlačíme a rozmiešame v 3 PL kvalitného olivového oleja. Olej s cesnakom osolíme a okoreníme a zalejeme ním pripravený cícer.

Čerstvé bylinky natrháme do šalátu a všetko poriadne vymiešame.

Šalát odložíme na minimálne hodinu do chladničky, aby sa všetky ingrediencie prepojili.

Podávame ako hlavné jedlo, napríklad s opečeným domácim chlebom alebo ako príloha k hlavnému jedlu.

Dobrú chuť

keramický tanier od keramikamalina.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *