Týmto receptom som sa inšpirovala v Egypte. Šalát som prvýkrát skúsila po príchode na večeru a od vtedy som si ho doslova zamilovala. Vždy keď bol v ponuke cícerový šalát ( bez ohľadu nato, či boli raňajky, obed alebo večera ) som si musela nabrať plnú misku šalátu. Mimochodom, do šalátu môžete použiť akékoľvek bylinky. Originálny recept však obsahoval koriander a petržlen. Používajte vždy čerstvé bylinky a nesekajte ich, ale trhajte rukami na drobné kúsky.
Suroviny, ktoré budete potrebovať na cícerový šalát
- 1 celá plechovka cíceru
- 200 g cherry rajčín
- šťava z 1/2 citrónu
- hrsť bylín ( odporúčam petržlen a koriander )
- soľ a čierne mleté korenie
- strúčik cesnaku
- 3-4 PL olivového oleja
Cícer scedíme z nálevu. Cícerový nálev nevylievame ( postačí ho rozmixovať s vanilkovým cukrom, čím vznikne sladké cícerové bielko alebo inak nazývaná aj aquafaba ) . Polovicu citróna odšťavíme a pridáme k cíceru.
Strúčik cesnaku pretlačíme a rozmiešame v 3 PL kvalitného olivového oleja. Olej s cesnakom osolíme a okoreníme a zalejeme ním pripravený cícer.
Čerstvé bylinky natrháme do šalátu a všetko poriadne vymiešame.
Šalát odložíme na minimálne hodinu do chladničky, aby sa všetky ingrediencie prepojili.
Podávame ako hlavné jedlo, napríklad s opečeným domácim chlebom alebo ako príloha k hlavnému jedlu.
Dobrú chuť
keramický tanier od keramikamalina.cz