Vegánske dukátové buchtičky s vanilkovým krémom a malinami

Rate this post

Piatok v školskej jedálni pamätáme všetci, všakže. Dukátové buchtičky z polotovaru a vanilkový krém tak riedky, až sa prelival cez okraje taniera. Oh joj, pritom tak dokonalé a jednoduché sladké jedlo na prípravu.

Ak pripravíme krém napríklad z kokosového mlieka a ešte na horúce buchtičky posypeme mrazené či čerstvé maliny, môžeme tento recept povýšiť bez akýchkoľvek výčitiek na sviatočné. Dokonalosť nad všetky dokonalosti.

Hlavne, nevynechajte maliny ! Tie dodajú celému receptu výnimočnosť !!!

Čas prípravy . 1 a ½ hodiny Náročnosť : stredná Počet porcií : 4 – 5 porcií

Jednoznačne najlepšie dukátové buchtičky aké ste kedy jedli. Jemné a nadýchané s vanilkovým krém sa doslova rozplývajú na jazyku. Prepojenie horúceho krému a studených sviežich malín vytvoria dokonalú kombináciu. 

POTREBUJEME 

  • 220 g preosiatej polohrubej múky
  • 280 g preosiatej hladkej múky
  • 350 ml teplého rastlinného mlieka
  • 20 g čerstvého droždia 
  • 50 ml rastlinného oleja + olej na namáčanie
  • štipka soli 
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 1 ks zlatý klas
  • 1 l rastlinného mlieka 
  • hrsť čerstvých / mrazených malín

POSTUP

Rastlinné mlieko zohrejeme a rozmiešame s 1 PL kryštálového cukru. Do teplého mlieka s cukrom rozdrvíme 20 g čerstvého droždia. Necháme nakysnúť prikryté čistou utierkou 15 minút. Do misky preosejeme 220 g polohrubej múky a 280 g hladkej múky. K múke primiešame štipku soli a 2 PL kryštálového cukru. 

K suchej zmesi primiešame vykysnutý kvások. Prilejeme 50 ml rastlinného oleja a vypracujeme nelepivé cesto ( neprisypávame múku ).

Vypracované cesto z vrchu poprášime hladkou múkou. Misku prikryjeme tanierom alebo suchou utierkou a necháme nakysnúť na teplom miesto 1 hodinu. 

Rúru predhrejeme na 200℃.

Cesto preklopíme na pomúčenú dosku a jemne vypracujeme tvar podlhovastého valca. Z valca odkrajujeme menšie časti s šírkou približne 2 cm. Odkrojené časti, namáčame z bočnej strany do rastlinného oleja a ukladáme tesne vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Nenamáčame celú buchtičku, postačí len časť, ktorá sa bude dotýkať druhej buchty. 

Buchtičky vložíme do rúry a pečieme približne 15 minút. Po 15 minútach skontrolujeme buchtičky. Ak nemajú na povrchu hnedkastú kôrku, dopečieme ešte 3 minúty. 

V hrnci ohrejeme 900 ml rastlinného mlieka, ktoré osladíme 2 PL kryštálového cukru a 1 PL vanilkového cukru. V 100 ml mlieka vymiešame 1 balík zlatého klasu. Do vriaceho mlieka vylejeme vymiešaný zlatý klas a varíme do zhustnutia.

Dukátové buchtičky podávame s vanilkovým krémom a posypané čerstvými malinami alebo mrazenými malinami. 

Dobrú chuť 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *